Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Mix de roomboter, poedersuiker, kaneel en het vanille extract goed door elkaar tot een luchtig geheel.
Meng dan beetje bij beetje de bloem, maizena en een snuf zout door het beslag tot je een mooi dik deeg hebt. Rol hier een bol van.
Verpak de bol deeg in huishoudfolie en laat dit een half uur opstijven koelkast. Verkruimel ondertussen de Speculoosjes en doe dit in een kom.
Draai gelijke bolletjes van het deeg (je kunt ongeveer 12 bolletjes uit dit deeg halen) en rol deze door de verkruimelde Speculoosjes. Als het niet goed blijft plakken, maak dan de bolletjes even nat met een klein beetje water.
Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de koekjes iets plat. Maak met je duim of een maatlepeltje een kuiltje in de koekjes. Vul elk kuiltje met 1-1,5 theelepel Speculoospasta.
Bak de koekjes in ca. 10 minuten gaar in de oven. Laat ze iets afkoelen en smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Verwarm ook de rest van de Speculoos in de magnetron tot het vloeibaar is.
Doe de gesmolten Speculoospasta en witte chocolade in een spuitzak (of boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf knipt) en trek mooie sliertjes over de koekjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.