Pasta 'nduja
Pasta 'nduja. Een makkelijk en snel recept voor pasta met Italiaanse 'nduja worst. Een licht pittige en romige pasta.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
200 gram pasta (pasta naar keuze) 1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijn gesneden) 70 gram tomatenpuree 75 gram 'nduja worst 200 gram cherrytomaten 150 ml slagroom 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt + extra om te serveren) olijfolie, peper en zout
Kook de pasta in een pan met ruim water en een snuf zout beetgaar. Giet af als de pasta gaar is.
Ondertussen maken we de saus. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Verkruimel de worst een beetje met je handen en verdeel deze over de pan. Bak even kort mee.
Dan voeg je de cherrytomaten toe en deze bak je een minuut of 5 mee tot ze bijna gaar zijn.
Giet dan de slagroom erbij samen met de Parmezaanse kaas en kook de saus een paar minuten in.
Schep de gekookte pasta erdoor en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Calorieën: 481 kcal | Koolhydraten: 49 g | Eiwitten: 16 g | Vetten: 29 g | Verzadigd vet: 16 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.