Ga terug
+ servings
Nduja pasta recept

Pasta 'nduja

Pasta 'nduja. Een makkelijk en snel recept voor pasta met Italiaanse 'nduja worst. Een licht pittige en romige pasta.
4.25 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram pasta (pasta naar keuze)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 75 gram 'nduja worst
  • 200 gram cherrytomaten
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt + extra om te serveren)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta in een pan met ruim water en een snuf zout beetgaar. Giet af als de pasta gaar is.
  • Ondertussen maken we de saus. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Verkruimel de worst een beetje met je handen en verdeel deze over de pan. Bak even kort mee.
  • Dan voeg je de cherrytomaten toe en deze bak je een minuut of 5 mee tot ze bijna gaar zijn.
  • Giet dan de slagroom erbij samen met de Parmezaanse kaas en kook de saus een paar minuten in.
  • Schep de gekookte pasta erdoor en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 481kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 16g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.