Snij de tomaten, aardappel en paprika's in grove stukken. Rasp de wortel en snij in plakjes. Ontvel de knoflookteentjes, schil de sjalot en snij ook in grove stukken.
Verdeel de groenten over een bakplaat en doe daar wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout naar smaak overheen.
Grill de groenten nu voor 30 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
Verhit dan olijfolie in een ruime soeppan en bak de tomatenpuree even aan.
Voeg dan de gegrilde groenten toe samen met het water en bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat zachtjes een minuut of 5 a 10 pruttelen.
Pureer de soep dan glad met een staafmixer en roer er vervolgens 2 eetlepels Boursin doorheen. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en extra Boursin.
Verdeel over 4 komen, garneer met een lepeltje Boursin, verse kruiden en eet smakelijk! Tip: lekker met zelfgemaakte bruschetta erbij.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.