Ga terug
+ servings
Traybake met broccoli

Traybake kip, broccoli en aardappel

Makkelijke traybake kip, broccoli en aardappel. Alles uit de oven op één bakplaat, kan het nog makkelijker? De ideale snelle maaltijd!
4.67 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 kippenbouten
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 2 theelepels rozemarijn (gedroogd)
  • 2 theelepels tijm (gedroogd)
  • 1 citroen
  • 750 gram gekruide aardappelpartjes
  • 400 gram broccoliroosjes
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm. Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg 1 theelepel rasp en de helft van het sap toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel de marinade over de kippenbouten en laat deze marineren terwijl de oven voorverwarmt. (Helemaal lekker om de kip een dag van te voren alvast te marineren).
  • Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en bak ze nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen.
  • Duw de aardappel aan de kant en leg de gemarineerde kip er na de 25 minuten bij. Zet de timer op 10 minuten.
  • Doe de broccoliroosjes ondertussen in de kom en marineer met een beetje olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Leg deze er na de 10 minuten bij en bak het geheel nu nog eens 15-20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Schep de aardappels en broccoli halverwege nog even om. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 453kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 28g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.