Doe het water in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost.
Voeg dan de cranberry's & de sinaasappelsap toe en breng dit weer aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het geheel een minuut of 10 - 15 rustig pruttelen. Je zult zien dat de cranberry's barsten en er een compote ontstaat.
Zet het vuur hierna uit en voeg een kaneelstokje toe. Laat de compote nu langzaam afkoelen buiten de koelkast. Pas als de compote volledig afgekoeld is, verwijder je het kaneelstokje, roer je de compote door en kun je het bewaren in de koelkast. Je zult zien dat de compote door het afkoelen een stuk dikker is geworden.
Proef de compote en breng de cranberry compote eventueel op smaak met nog een klein beetje extra suiker of een paar druppeltjes citroensap om 'm een iets zuurder tintje te geven.
Bewaar de compote in een schone afgesloten pot in de koelkast.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.