Ga terug
+ servings

Sushi Handroll - California & Zalm Handroll

Sushi Time! Sushi Handroll - California & Zalm Handroll recepten op Eef Kookt Zo! Leuk om samen te maken en echt lekkere sushi handrolls.
5 van 1 stem
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 rolls

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1/2 pak Lassie sushi rijst
  • 3 theelepels suiker
  • rijstazijn (of gewone azijn)
  • zout
  • 5 norivellen (gehalveerd)
  • verse zalm (genoeg voor 5 dikke plakken)
  • iets minder dan een 1/2 avocado
  • komkommer (klein stukje)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • wasabi
  • tuinkers
  • 5 surimi stukjes
  • sojasaus
  • sesamzaadjes
  • ingelegde gember

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Begin met het bereiden van je rijst. De rijst bereid je zoals aangegeven staat op de verpakking. Als de rijst klaar is doe je 3 eetlepels rijstazijn in een kom en meng je dit met een 3 theelepels suiker en een flink snuf zout. De rijst doe je in een grote (het liefst houten) kom en schep hier voorzichtig het azijn mengsel doorheen. Laat de rijst afkoelen (dit kun je versnellen door met bijvoorbeeld een stuk karton te wapperen boven de rijst en telkens rustig omscheppen) en schep het af en toe voorzichtig om. Als de rijst zo goed als helemaal afgekoeld is, is de rijst klaar.
  • Terwijl de rijst aan het afkoelen is begin je met de voorbereidingen. Knip 5 norivellen doormidden.
  • Snij de zalm in 5 mooie dikke plakken (niet te breed ca. 1 - 1,5 cm breed).
  • Snij de avocado over de lengte doormidden, haal de pit eruit en snij hier 5 mooie lange plakken van.
  • Was de komkommer en snij hier een lang stukje (ongeveer 3-4 cm) met schil vanaf en snij die weer in zodat je een waaier krijgt (zie foto). Rooster de sesamzaadjes even in een koekenpan.
  • Maak de wasabi mayonaise voor de California Handrol klaar door 4 el mayonaise te mengen met een kleine theelepel wasabi. Als laatste - om te zorgen dat je handen niet aan de rijst plakken-  doe je in een ruim kommetje water en een beetje azijn. Elke keer als je de rijst pakt om de sushi te maken bevochtig je eerst even je handen in dit mengsel.
  • Voor de California Handrol: Leg een van de halve norivellen in je hand (glimmende kant naar beneden) en bedek 1/3 van de nori met een dun laagje rijst. Plaats het plakje avocado, de surimi een een plukje tuinkers verticaal over het midden van de rijst. Daaroverheen doe je een beetje wasabi mayonaise. Vouw de linker benedenhoek van de nori over de rijst en rol het verder in een soort van puntzakje. Het 'flapje' dat je overhoudt maak je nat met je vingers & het water azijn mengsel, zo blijft het zakje mooi dicht.
  • Voor de Zalm Handrol: Eigenlijk doe je hetzelfde maar dit keer plaats je de zalm en de komkommer verticaal over het midden van de rijst. Daarna vouw je de handrol weer in een puntzakje en bestrooi je deze met wat geroosterde sesamzaadjes.
  • Serveer met wasabi, sojasaus & ingelegde gember.

handig om te weten:

Met dit recept maak je 5 x California Handrol & 5 x Zalm Handrol.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 9g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.