Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en bedek je springvorm met bakpapier of vet deze in met boter.
We beginnen met het maken van de taart. Smelt de roomboter en laat deze even afkoelen. Meng de gesmolten boter in een ruime kom met de bruine basterdsuiker. Goed doorroeren, voeg dan de eieren, vanillesuiker en zout toe.
Meng alles weer goed door elkaar en voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Zodra je een mooi egaal beslag hebt verdeel je dit in de springvorm.
Zet de springvorm in de oven en bak het taartje 35 á 45 minuten. Test of deze klaar is door een satéprikker er in te prikken en als deze er schoon uitkomt is jouw taartje klaar. Zo niet, dan laat je 'm nog ietsjes langer in de oven staan. Vervolgens laat je het taartje volledig afkoelen.
Maak nu de karamel. Verwarm de kristalsuiker, water en een ruime ½ eetlepel boter in een steelpannetje. Roer niet maar beweeg het steelpannetje af en toe rustig heen en weer zodat de suiker egaal smelt.
Zodra de suiker begin te verkleuren kun je er met een garde in roeren tot je een lichte karamel kleur hebt. Haal de steelpan van het vuur en doe beetje bij beetje de slagroom erdoor. Meng dit goed door elkaar en tot slot meng je er nog een extra klontje roomboter door.
Verdeel de karamel over het taartje en leg hierop de pecannoten. Laat het nu weer even afkoelen en strooi tot slot wat gemalen zeezout naar smaak over het taartje.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.