Ga terug
+ servings
Pepernotencake

Pepernotencake

Pepernotencake is dé cake die je maakt tijdens de feestdagen. Pepernotencake: ✔makkelijk ✔lekker ✔kidsproof ✔sinterklaasproof. Maken dus!
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram licht bruine basterdsuiker
  • 3 eieren (middelgroot)
  • 50 gram yoghurt
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel koek & speculaaskruiden
  • 75 gram pepernoten
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Klop de boter en suiker voor ongeveer 5 minuten met een hand of standmixer tot het luchtig en romig is.
  • Een voor 1 voeg je de eieren toe, gevolgd door de yoghurt, het zelfrijzend bakmeel, zout en de koekkruiden.
  • Tot slot schep je de pepernoten door het beslag en verdeel je het beslag in een ingevette cakevorm.
  • Verdeel daar overheen het amandelschaafsel en naar wens nog wat extra pepernootjes.
  • Bak de cake in ca 60-70 minuten goudbruin en gaar. Test of de cake goed is door er met een satéprikkertje in te prikken. Even laten afkoelen en... fijne Sinterklaas!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 4g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.