Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snij de sjalotjes en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur aan tot ze glazig worden.
Voeg de gezeefde tomaten toe, de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper & zout.
Schenk de tomatensaus in een ruime ovenschaal en was de pan even af (tenzij je graag nog een extra pan 'vies' maakt ;) )
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Kruid de kipfilet met (versgemalen) zwarte peper, zout en paprikapoeder. Bak de kipfilet in een paar minuten mooi goudbruin (de kip hoeft nu nog niet helemaal gaar te zijn: de kip gaart straks verder in de oven). Snij tijdens het bakken van de kipfilet de mozzarella in plakjes.
Leg de kipfilet in een ovenschaal, verdeel hierover de plakjes mozzarella, Parmezaanse kaas en wat gescheurde blaadjes basilicum. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot de kaas gesmolten is. (Terwijl de kip in de oven zit kun je natuurlijk de pasta koken en de groenten koken/ grillen en broodjes afbakken).
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.