Ga terug
+ servings
Zelf Chocolade Pepernoten Maken

Zelf Chocolade Pepernoten Maken

Zelf Chocolade Pepernoten maken. Want zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst en je kunt zelf bepalen welke smaak chocolade je gebruikt!
3 van 2 stemmen
Voorbereiding: 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachten: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 1 uur
Hoeveelheid: 1 flinke bak

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram roomboter (koud)
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 15 gram speculaas-/ koekkruiden
  • 2-3 eetlepels melk
  • snuf zout
  • 175 gram pure chocolade
  • 175 gram melk chocolade
  • 175 gram witte chocolade

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Allereerst gaan we de pepernoten maken. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de melk in een ruime kom. Kneed dit door elkaar en voeg tijdens het kneden 2 á 3 eetlepels melk toe zodat er een stevige deegbal ontstaat.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol kleine balletjes (ter grootte van een knikker) van het deeg en druk ze iets aan als je ze op het bakpapier legt.
  • Zet de pepernoten in de oven en bak ze in 15-20 minuten lichtbruin. Laat de pepernoten volledig afkoelen.
  • Leg een vel bakpapier klaar. Smelt 175 gr pure chocolade au bain marie en met een vork wentel je de afgekoelde pepernoot door de chocolade. Leg de met chocolade bedekte pepernoot op het bakpapier. Als de pure chocolade op is, herhaal je de stappen met de andere chocolade (wel even je pannetje afwassen tussendoor natuurlijk).
  • Laat de chocolade pepernoten (een nachtje) goed stollen en eet smakelijk. Fijne Sinterklaas!

handig om te weten:

De voedingswaarden zijn voor alle pepernoten.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 5383kcal | Koolhydraten: 604g | Eiwitten: 63g | Vetten: 318g | Verzadigd vet: 191g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.