Allereerst gaan we de pepernoten maken. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de melk in een ruime kom. Kneed dit door elkaar en voeg tijdens het kneden 2 á 3 eetlepels melk toe zodat er een stevige deegbal ontstaat.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol kleine balletjes (ter grootte van een knikker) van het deeg en druk ze iets aan als je ze op het bakpapier legt.
Zet de pepernoten in de oven en bak ze in 15-20 minuten lichtbruin. Laat de pepernoten volledig afkoelen.
Leg een vel bakpapier klaar. Smelt 175 gr pure chocolade au bain marie en met een vork wentel je de afgekoelde pepernoot door de chocolade. Leg de met chocolade bedekte pepernoot op het bakpapier. Als de pure chocolade op is, herhaal je de stappen met de andere chocolade (wel even je pannetje afwassen tussendoor natuurlijk).
Laat de chocolade pepernoten (een nachtje) goed stollen en eet smakelijk. Fijne Sinterklaas!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.