Ga terug
+ servings
Pompoensalade met Rucola & Feta

Pompoensalade met Rucola & Feta

Een heerlijke vegetarische salade voor in de herfst dat is deze pompoensalade met rucola & feta. Licht kruidig, romig en knapperig.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram pompoen (in kleine stukjes, zonder schil)
  • 30 gram pistachenoten (ongezouten en ongebrand)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • ½ eetlepel Franse mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 50 gram feta
  • 35 gram rucola
  • kruidnagelpoeder
  • peper, zout en olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de blokjes pompoen in een ovenschaaltje (of ovenbestendig bakje) en verdeel hierover 1 eetlepel olijfolie, versgemalen zeezout en een snufje kruidnagelpoeder. Meng dit goed door elkaar zodat alles goed over de pompoen verdeeld is en zet het in de oven voor 30 minuten.
  • Laat de pompoen daarna eerst goed afkoelen voor je verder gaat met de salade.
  • Rooster de pistachenoten even kort in een pannetje (zonder olie) en hak ze daarna in grove stukken met een mes.
  • In een kommetje meng je 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel citroensap, ½ eetlepel Franse mosterd, ½ theelepel gedroogde tijm en een beetje vers gemalen zwarte peper.
  • Verdeel vervolgens de rucola over een bord en daarover doe je de pompoenblokjes, verbrokkelde feta, pistachenoten en druppel er naar smaak de dressing over. Eet smakelijk!

handig om te weten:

1 persoons (maaltijd)salade of voor 2 personen als bijgerecht

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 396kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 16g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.