Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Als eerste rasp je de citroen, snij de ui fijn, 1 knoflookteen snij je fijn en de andere 3 plet je met een mes.
Snij de geraspte citroen doormidden en snij 1 helft in 4 parten. Deze 4 parten doe je samen met de geplette knoflook en ca. 5 gram aan verse stengeltjes tijm. Hiermee vul je de binnenkant van de kip (de opening kun je vinden onder de poten). Leg de kip daarna in een ovenschaal.
Bestrooi de kip met versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak. Verdeel de geraspte citroen, gesnipperde ui, fijngesneden knoflook, peterselie, paprikapoeder en oregano over de kip.
Verdeel 1 eetlepel roomboter over de bovenkant van de kip en zet de kip in de oven.
Elk half uur tot de kip klaar is, verdeel je opnieuw een eetlepel roomboter over de bovenkant tot je genoeg vocht op de bodem van je ovenschaal hebt welke je over de kip kunt lepelen. In principe zou je genoeg moeten hebben aan 2 á 3 eetlepels bij een oven tijd van ongeveer 2 uur.
Na 1,5 uur in de oven zet je de temperatuur lager (ca. 150 graden) en laat je de kip nog een halfuurtje doorgaren nadat je het vocht uit de ovenschaal weer over de kip hebt gedaan.
Serveer de kip met patatjes & appelmoes én lekker frisse salade erbij.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.