Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Hak de noten met een keukenmes iets fijn (zoals op de foto). Snij de gedroogde vijg in kleine puntjes en de chocolade ook in kleine stukjes.
In een ruime kom mix je de havermout, walnoten, cashewnoten, pompoenpitten, honing, zonnebloemolie en de kaneel goed door elkaar.
Verdeel je mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Elke 5 minuten (en dit is echt essentieel voor een egaal gebakken granola) schep je het geheel even om en verdeel je het opnieuw over de bakplaat. Als de granola mooi goudbruin is en lekker begint te ruiken, is deze klaar.
Laat de granola helemaal afkoelen en voeg dan pas de vijg en chocolade toe. Even goed door elkaar husselen en bewaren in een afgesloten (weck)pot.
handig om te weten:
Met dit recept maak je 325 gram granola (=1 pot vol).
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.