Ga terug
+ servings
Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Zelfgemaakte Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten. Lekker, makkelijk én verrassend. In een handomdraai maak je een batch voor de week.
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 1 pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 25 gram cashewnoten
  • 50 gram walnoten
  • 3 stuks gedroogde vijgen
  • 30 gram pure chocolade (74%)
  • 150 gram havermout
  • 20 gram pompoenpitten
  • 3-4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Hak de noten met een keukenmes iets fijn (zoals op de foto). Snij de gedroogde vijg in kleine puntjes en de chocolade ook in kleine stukjes.
  • In een ruime kom mix je de havermout, walnoten, cashewnoten, pompoenpitten, honing, zonnebloemolie en de kaneel goed door elkaar.
  • Verdeel je mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Elke 5 minuten (en dit is echt essentieel voor een egaal gebakken granola) schep je het geheel even om en verdeel je het opnieuw over de bakplaat. Als de granola mooi goudbruin is en lekker begint te ruiken, is deze klaar.
  • Laat de granola helemaal afkoelen en voeg dan pas de vijg en chocolade toe. Even goed door elkaar husselen en bewaren in een afgesloten (weck)pot.

handig om te weten:

Met dit recept maak je 325 gram granola (=1 pot vol).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 917kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwitten: 25g | Vetten: 72g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.