Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze om en om in een (grill)pan met een beetje olijfolie gaar en goudbruin.
Leg de kipfilet na het bakken even op een stukje keukenpapier zodat de overtollige olijfolie wordt geabsorbeerd en laat de kipfilet afkoelen. Eventueel kun je dit ook de avond van tevoren alvast doen en de kipfilet in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.
Als de kip afgekoeld is snij je er plakjes van met een dikte van ca. ½ centimeter.
Rooster de pijnboompitten even kort in een droge pan tot ze licht van kleur veranderen en laat ze even afkoelen op een bordje.
Spoel eventueel de abrikozen af en snij doormidden. Door zachtjes te draaien kun je dan de twee helften van elkaar halen. Verwijder de pit en snij de abrikoos in dunne reepjes.
Verdeel nu de salade over twee borden. Per bord verdeel je de sla, abrikozen, kip, pijnboompitten, prosciutto in stukjes gescheurd en druppel er wat pesto over.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.