Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. In een koekenpan verhit je ondertussen wat olijfolie en bak je de kipfilet reepjes welke je tijdens het bakken kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout, paprikapoeder en wat knoflookpoeder mooi goudbruin.
Leg ondertussen de tomaten op een met bakpapier bedekte bakplaat en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper & zout en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12-15 minuten.
Doe de pasta in het water en kook de pasta in 8 tot 10 minuten al dente. Ondertussen rooster je ook kort de pijnboompitjes. Je doet in dit geval dus alles tegelijk; tomaatjes in de oven, pasta koken en de kipfilet is al lekker rustig aan het bakken.
In een kom doe je pesto en roomboter. Meng dit goed door elkaar en voeg 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe zodat de boter iets smelt. Giet de pasta af zodra deze beetgaar (al dente) is.
Meng de pesto met de pasta en verdeel dit over twee borden. Verdeel ook de kipreepjes, tomaatjes, pijnboompitjes en per bord 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Strooi er nog wat verscheurde blaadjes basilicum over en.... eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.