Ga terug
+ servings
Pasta Pesto & Kip

(Volkoren Spelt) Pasta met Pesto & Kip

Pasta met Pesto & Kip. Een lekker en makkelijk pasta recept dat je binnen 30-minuten al op tafel zet! Ideaal voor de drukke doordeweekse dag.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipfilet ( in reepjes)
  • 200 gram Volkoren Spelt Pasta (van Grand'Italia)
  • 200 gram kleine tros- of cherrytomaten
  • 90 gram pesto
  • 30 gram pijnboompitten
  • 25 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • zwarte peper, zeezout (vers gemalen )
  • paar blaadjes basilicum
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. In een koekenpan verhit je ondertussen wat olijfolie en bak je de kipfilet reepjes welke je tijdens het bakken kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout, paprikapoeder en wat knoflookpoeder mooi goudbruin.
  • Leg ondertussen de tomaten op een met bakpapier bedekte bakplaat en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper & zout en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12-15 minuten.
  • Doe de pasta in het water en kook de pasta in 8 tot 10 minuten al dente. Ondertussen rooster je ook kort de pijnboompitjes. Je doet in dit geval dus alles tegelijk; tomaatjes in de oven, pasta koken en de kipfilet is al lekker rustig aan het bakken.
  • In een kom doe je pesto en roomboter. Meng dit goed door elkaar en voeg 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe zodat de boter iets smelt. Giet de pasta af zodra deze beetgaar (al dente) is.
  • Meng de pesto met de pasta en verdeel dit over twee borden. Verdeel ook de kipreepjes, tomaatjes, pijnboompitjes en per bord 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Strooi er nog wat verscheurde blaadjes basilicum over en.... eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1047kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwitten: 48g | Vetten: 62g | Verzadigd vet: 17g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.