Ga terug
+ servings
Schol a la meunière met Lamsoor & Cherrytomaat

Schol a la meunière met lamsoor & cherrytomaat

Schol a la meunière met Lamsoor & Cherrytomaat. Binnen 20 minuten staat dit poepchic klinkende recept op tafel en lekker dat het is!
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 70 gram lamsoor
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 2 scholfilets (gefileerd)
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1,5 eetlepel verse peterselie (fijngesneden )
  • ½ citroen (sap)
  • roomboter, olijfolie, bloem
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de lamsoren even heel kort met kraanwater (echt kort, ze houden namelijk niet zo van het zoete kraanwater) en dep ze droog.
  • Strooi wat peper en een beetje zout aan beide kanten van de scholfilets en bedek ze met een dun laagje bloem (klopt het overtollige bloem eraf).
  • In een ruime koekenpan smelt je een flink wat roomboter (ongeveer 2 flinke eetlepels) en wat (olijf)olie. Als de boter goed heet is, kun je de vis in de pan doen. Lepel er constant hete boter overheen zodat de bovenkant ook gaar wordt. Je kunt ze omdraaien en aan beide kanten bakken, maar door deze bereidingswijze is dit eigenlijk overbodig; door de hete boter wordt de bovenkant ook gaar.
  • Als de vis gaar is leg je deze op een bord en bedek je die met aluminiumfolie om de vis warm te houden.
  • Terwijl je de vis aan het bakken bent, fruit je het uitje in wat boter op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten toe en ook de lamsoor en laat dit zachtjes garen. Voeg geen zout toe; de lamsoor is namelijk al ziltig genoeg.
  • Als de vis gaar is en de cherrytomaten en lamsoor op een zacht vuurtje aan het garen zijn, maak je de botersaus klaar. Doe dit door ongeveer 2 eetlepels roomboter te smelten, voeg hier 1,5 eetlepel fijngesneden peterselie aan toe en blus af (terwijl je de pan van het vuur haalt) met het sap van een halve citroen.
  • Leg de vis op een bord. Verdeel hierover de cherrytomaten en lamsoor en giet er een beetje van het peterselie-citroen-botersausje overheen.

handig om te weten:

Serveer eventueel met wat aardappeltjes.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 155kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 25g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.