Ga terug
+ servings
Plaatpizza maken

Plaatpizza

Zelf een plaatpizza maken is helemaal niet moeilijk. Ik vertel je precies hoe je dat kunt doen en beleggen kun je hem naar eigen keuze.
4.63 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rijzen deeg: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 15 stukjes (1 plaatpizza)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het deeg
  • 150 gram water (lauwwarm)
  • ½ eetlepel suiker
  • 3,5 gram gedroogde gist
  • 250 gram bloem (type "00" (Italiaans pizzabloem))
  • 1 eetlepel olijfolie (+ extra om de kom in te vetten)
  • 1 theelepel zout
Voor de saus
  • ½ recept pizzasaus
Voor de topping
  • 100 gram salami (in plakjes)
  • 175 gram geraspte kaas
  • 25 gram Parmezaanse kaas

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Begin met het maken van het deeg door het water, suiker en gist te mengen in een kom. Laat een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
  • Doe hier vervolgens de bloem, zout en de olijfolie erbij en kneed er een soepel deeg van (bij voorkeur met de deeghaak in een keukenmachine).
  • Haal het deeg uit de kom, maak er een bol van.
  • Vet de kom in met een beetje olijfolie, doe de bol erin en draai om zodat hij rondom bedekt is met een dun laagje olie.
  • Dek de kom af en laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden boven- en onderwarmte.
  • Als het deeg klaar is met rijzen vet je de bakplaat in en/of bedek je deze met bakpapier. Verdeel het deeg met je vingers totdat de hele bakplaat bedekt is.
  • Smeer in met de pizzasaus, verdeel hierover de geraspte kaas gevolgd door de plakjes salami en tot slot de Parmezaanse kaas.
  • Schuif de bakplaat de oven in en bak de pizza voor 10-15 minuten tot hij gaar, goudbruin is en de kaas borrelt.
  • Garneer met verse basilicum en snij in vierkante stukken. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 7g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.