Doe het lauwwarme water, de gist en eventueel een halve theelepel suiker in een kom en meng dit even door elkaar. Dit laat je een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
Dan voeg je de bloem, olijfolie en zout toe en kneed je hier met de hand of een keukenmachine een soepel deeg van.
Vorm er een bol van en lege deze in een ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en een theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Dan kun je het deeg in 4 delen verdelen, dun uitrollen en beleggen naar keuze.
Bak de flammkuchen in 10-15 minuten goudbruin en licht krokant. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.