Ga terug
+ servings
Flammkuchen deeg

Flammkuchen deeg recept

Zo maak jij zelf thuis flammkuchen deeg. Dit recept kan niet mislukken en zorgt voor de lekkerste zelfgemaakte flammkuchens!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rijzen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 flammkuchen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 ml water (lauwwarm)
  • 7 gram gist (gedroogd )
  • 400 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
Optioneel: ½ theelepel suiker om de gedroogde gist sneller te activeren

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Doe het lauwwarme water, de gist en eventueel een halve theelepel suiker in een kom en meng dit even door elkaar. Dit laat je een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
    • Dan voeg je de bloem, olijfolie en zout toe en kneed je hier met de hand of een keukenmachine een soepel deeg van.
    • Vorm er een bol van en lege deze in een ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en een theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
    • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    • Dan kun je het deeg in 4 delen verdelen, dun uitrollen en beleggen naar keuze.
    • Bak de flammkuchen in 10-15 minuten goudbruin en licht krokant. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 374kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 11g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.