Lekker voor erbij: gestoomde rijst, kimchi en garneren met extra bosuitjes en sesamzaadjes
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snij het rundvlees in de lengte doormidden, in twee lange repen. Snij vervolgens iedere reep tegen de draad in, in 3 mm dunne plakken.
Meng het rundvlees in een grote kom met de ui en de lente-uien en zet de kom apart.
Maak de marinade van de knoflook, suiker, sojasaus, mirin, sesamolie en versgemalen zwarte peper. Roer door tot de suiker opgelost is.
Schenk de marinade over het vlees en gebruik je handen om alles goed te mengen (gebruik indien nodig handschoenen). Dek de kom af met plasticfolie. Zet in de koelkast en laat het vlees 1 uur marineren.
Stook je BBQ hoog op of zet een grillpan op hoog vuur. Bereid het vlees in delen. Rooster het rundvlees 1 tot 2 minuten aan iedere kant, of tot het gekarameliseerd is.
Serveer het geroosterde vlees met bijvoorbeeld pittige dipsaus en een grote kom met gestoomde rijst en eet smakelijk!
handig om te weten:
TIP! Als je het vlees ongeveer 1 uur voordat je het snijdt in de vriezer legt, zal het veel makkelijker in dunne plakken te snijden zijn.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.