Meng de bloem, poedersuiker, amandelmeel en roomboter (in kleine stukjes) tot een kruimeldeeg.
Voeg beetje bij beetje het geklutste ei erdoor, je hebt niet het hele ei nodig, ongeveer 15/20 gram, en kneed er een soepel deeg van.
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat nu 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
Rol het daarna op een met bloem bebloemd aanrecht uit tot een mooie lap en verdeel dit over de ingevette bakvorm.
Bak de bodem nu in ca. 20 minuten bijna gaar en heel licht bruin.
Maak ondertussen de vulling door de stroop samen met de suiker, kaneel en zout aan de kook te brengen. Als de suiker is gesmolten en het mengsel mooi vloeibaar, schep je de noten erdoorheen.
Stort dit dan op de bodem, druk aan, strooi er naar smaak wat fleur de sel overheen en bak de taart nu nog 10-15 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en snij met een goed scherp mes in puntjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.