Om te serveren: (optioneel) schijfje citroen, peterselie en/ of extra Parmezaanse kaas
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verhit een beetje olijfolie en eventueel een klontje boter in een koekenpan. Bak hierin de garnalen gaar en kruid ze ondertussen met peper, zout en chilivlokken naar smaak.
Haal de garnalen uit de pan.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Breek het kontje van de groene asperges en snij in 3 delen.
Doe opnieuw een beetje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan tot het glazig begint te worden.
Voeg dan de groene asperges toe en bak even mee. Voeg dan de orzo toe en bak ook dit even mee.
Giet dan de bouillon erbij samen met de kookroom en het citroensap. Breng aan de kook, zet het vuur iets lager en laat dit nu 5 minuten met de deksel op de pan koken. Schep af en toe even om, om te voorkomen dat de orzo aan de bodem plakt.
Haal daarna de deksel van de pan en kook de orzo nog 5 minuten gaar tot het meeste vocht is verdampt en opgenomen door de orzo.
Doe de Parmezaanse kaas erbij en breng de orzo verder op smaak met peper, zout en chilivlokken. Voeg tot slot de garnalen toe en bak deze even kort mee.
Verdeel over 2 borden en serveer met extra Parmezaanse kaas en een schijfje citroen naar smaak. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.