Ga terug
+ servings
Orzo met garnalen en groene asperges

Orzo met garnalen

Orzo met garnalen en groene asperges. Een heerlijke, makkelijke orzo met gebakken garnalen en groene asperges. Comfort food ten top!
4.78 van 18 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram garnalen (grote of gamba's)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram groene asperges
  • 100 gram orzo
  • 350 ml groentenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • olijfolie, boter, chilivlokken, peper en zout
Om te serveren: (optioneel) schijfje citroen, peterselie en/ of extra Parmezaanse kaas

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verhit een beetje olijfolie en eventueel een klontje boter in een koekenpan. Bak hierin de garnalen gaar en kruid ze ondertussen met peper, zout en chilivlokken naar smaak.
    • Haal de garnalen uit de pan.
    • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Breek het kontje van de groene asperges en snij in 3 delen.
    • Doe opnieuw een beetje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan tot het glazig begint te worden.
    • Voeg dan de groene asperges toe en bak even mee. Voeg dan de orzo toe en bak ook dit even mee.
    • Giet dan de bouillon erbij samen met de kookroom en het citroensap. Breng aan de kook, zet het vuur iets lager en laat dit nu 5 minuten met de deksel op de pan koken. Schep af en toe even om, om te voorkomen dat de orzo aan de bodem plakt.
    • Haal daarna de deksel van de pan en kook de orzo nog 5 minuten gaar tot het meeste vocht is verdampt en opgenomen door de orzo.
    • Doe de Parmezaanse kaas erbij en breng de orzo verder op smaak met peper, zout en chilivlokken. Voeg tot slot de garnalen toe en bak deze even kort mee.
    • Verdeel over 2 borden en serveer met extra Parmezaanse kaas en een schijfje citroen naar smaak. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 529kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 32g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 12g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.