Ga terug
+ servings
Recept voor een tomatensalade

Tomatensalade

Simpele tomatensalade met de lekkerste tomaten, rode ui en een heerlijke basis dressing van azijn, olijfolie en versgemalen zwarte peper.
4 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 tomaten (rijp - soort naar keuze)
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels azijn (bijvoorbeeld frambozen of rode wijn azijn)
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • zwarte peper en fleur de sel of grof zeezout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de tomaten om onder de kraan en snij ze in grove parten. Doe ze in een ruime kom.
  • Snij de rode ui met een scherp mes of mandoline in dunne halve ringen. Voeg toe aan de tomaten.
  • Maak de dressing door de azijn te mengen met de olijfolie en er naar smaak peper en zout bij te doen.
  • Verdeel dit over de tomaten en schep om zodat de dressing goed verdeel is.
  • Verdeel de tomaten over een mooi bord en garneer naar wens nog met wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 99kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 2g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.