Tomatensalade
Simpele tomatensalade met de lekkerste tomaten, rode ui en een heerlijke basis dressing van azijn, olijfolie en versgemalen zwarte peper.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
5 tomaten (rijp - soort naar keuze) 1 rode ui 3 eetlepels azijn (bijvoorbeeld frambozen of rode wijn azijn) 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) zwarte peper en fleur de sel of grof zeezout
Spoel de tomaten om onder de kraan en snij ze in grove parten. Doe ze in een ruime kom.
Snij de rode ui met een scherp mes of mandoline in dunne halve ringen. Voeg toe aan de tomaten.
Maak de dressing door de azijn te mengen met de olijfolie en er naar smaak peper en zout bij te doen.
Verdeel dit over de tomaten en schep om zodat de dressing goed verdeel is.
Verdeel de tomaten over een mooi bord en garneer naar wens nog met wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!
Calorieën: 99 kcal | Koolhydraten: 9 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.