Gazpacho
Gazpacho, koude Spaanse tomatensoep en dat is me toch een partij lekker! Heerlijk verfrissend en bomvol groenten en smaak.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
750 gram tomaten ¼ komkommer (of 2 snackkomkommers) 1 gegrilde paprika (uit een pot) 1 sjalotje 1 teen knoflook 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 eetlepel azijn (naar smaak - ik gebruikte frambozenazijn maar rode wijnazijn is ook lekker) ½ theelepel gerookt paprikapoeder olijfolie, peper en zout naar smaak Ter garnering: een handje cherrytomaten in partjes, stukjes komkommer en olijfolie
Was de tomaten en komkommer. Doe deze in de keukenmachine.
Ontvel de knoflook en de sjalot en voeg deze met de rest van de ingrediënten toe.
Pureer tot je een mooie gladde soep hebt, breng verder op smaak met peper, zout en olijfolie.
Laat de soep minimaal 2 uur koelen in de koelkast en serveer hem ijskoud. Eet smakelijk!
Je kunt gazpacho ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bak.
Calorieën: 110 kcal | Koolhydraten: 11 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.