Ga terug
+ servings
Gazpacho recept

Gazpacho

Gazpacho, koude Spaanse tomatensoep en dat is me toch een partij lekker! Heerlijk verfrissend en bomvol groenten en smaak.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram tomaten
  • ¼ komkommer (of 2 snackkomkommers)
  • 1 gegrilde paprika (uit een pot)
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel azijn (naar smaak - ik gebruikte frambozenazijn maar rode wijnazijn is ook lekker)
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • olijfolie, peper en zout naar smaak
Ter garnering: een handje cherrytomaten in partjes, stukjes komkommer en olijfolie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Was de tomaten en komkommer. Doe deze in de keukenmachine.
    • Ontvel de knoflook en de sjalot en voeg deze met de rest van de ingrediënten toe.
    • Pureer tot je een mooie gladde soep hebt, breng verder op smaak met peper, zout en olijfolie.
    • Laat de soep minimaal 2 uur koelen in de koelkast en serveer hem ijskoud. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Je kunt gazpacho ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bak. 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 110kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 2g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.