Ga terug
+ servings
Gehaktballetjes met feta

Griekse gehaktballetjes met kipgehakt

Griekse gehaktballetjes met kipgehakt en feta. Super lekker gekruid en makkelijk om te maken. Lekker met rijst, salade en tzatziki.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijn gesneden)
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijn gesneden)
  • 50 gram panko of broodkruim
  • 1 ei (middelgroot)
  • 50 gram feta (verkruimeld)
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel chilivlokken
  • olijfolie, peper en zout
Lekker voor erbij: rijst, pita, Griekse salade, tzatziki

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Doe alle ingrediënten in een ruime kom, breng op smaak met peper en zout en mix goed door elkaar.
    • Draai hier ca. 14-15 gehaktballetjes van.
    • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom gaar en goudbruin.
    • Serveer bijvoorbeeld met rijst, pita, Griekse salade en tzatziki of als borrelhapje. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 158kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 16g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 4g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.