Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte kersenjam

Kersenjam

Zelf kersenjam maken is ontzettend makkelijk en het resultaat? Zo fan-tas-tisch lekker! Dit moet je echt eens proberen.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 potten jam

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram kersen
  • 300 gram geleisuiker
  • eetlepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Ontpit de kersen en doe ze in een steelpan met een dikke bodem.
  • Voeg de suiker toe samen met het citroensap en verwarm terwijl je af en toe roert.
  • Als de suiker begint op te lossen en het geheel vochtiger begint te worden, zet je het vuur hoger en breng je het geheel aan de kook.
  • Roer het af en toe goed door en laat de jam rustig pruttelen tot het één geheel wordt en het iets indikt.
  • Druk de kersen tegen de zijkant om ze stuk te maken. Voor een gladde jam kun je er nu ook de staafmixer inzetten om de jam glad te maken.
  • Test door middel van de geleiproef of de jam klaar is.
  • Als de jam klaar is giet je deze in een potje. Draai de deksel erop en zet het potje ondersteboven en laat de jam volledig afkoelen. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 814kcal | Koolhydraten: 209g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 0.1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.