Doe alle ingredienten voor de gehaktballetjes in een kom en breng op smaak met ruim peper en zout.
Draai hier nu ca. 20 gehaktballetjes van.
Verhit ruim olijfolie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en hou apart op een bord (ze hoeven nog niet door en door gaar te zijn).
Zorg dat je nog ongeveer 1-2 eetlepels olijfolie in de pan hebt zitten en fruit hierin het gesnipperde uitje aan.
Voeg zodra de ui glazig begint te worden de knoflook toe samen met de bruine basterdsuiker en de kruiden. Bak die even mee.
Doe de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de saus en laat dit zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Kook ondertussen de pasta beetgaar zoals aangegeven is op de verpakking.
Schep dan de pasta door de gehaktballetjes en de saus en verdeel vervolgens over 4 borden. Garneer naar smaak met extra Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.