Ga terug
+ servings
Spaghetti met gehakballetjes in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes

Makkelijk recept voor spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Een klassieker waar iedereen dol op is. Binnen 30 minuten klaar <<
4.53 van 19 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram spaghetti
  • olijfolie, peper en zout
  • verse basilicum
Voor de gehaktballetjes
  • 500 gram gehakt
  • 150 gram ricotta
  • 50 gram panko
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei (middel)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2 theelepels oregano
Voor de saus
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingredienten voor de gehaktballetjes in een kom en breng op smaak met ruim peper en zout.
  • Draai hier nu ca. 20 gehaktballetjes van.
  • Verhit ruim olijfolie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en hou apart op een bord (ze hoeven nog niet door en door gaar te zijn).
  • Zorg dat je nog ongeveer 1-2 eetlepels olijfolie in de pan hebt zitten en fruit hierin het gesnipperde uitje aan.
  • Voeg zodra de ui glazig begint te worden de knoflook toe samen met de bruine basterdsuiker en de kruiden. Bak die even mee.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de saus en laat dit zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar zoals aangegeven is op de verpakking.
  • Schep dan de pasta door de gehaktballetjes en de saus en verdeel vervolgens over 4 borden. Garneer naar smaak met extra Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 765kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten: 47g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.