Was de komkommer. Je kunt de komkommer schillen, zelf doe ik dat meestal niet. Je kunt ook een deel schillen, een reepje wel een reepje niet (om en om) zodat er een leuk patroon ontstaat. Snij de komkommer in dunne plakjes en leg deze in een ruime kom.
Snipper de rode ui fijn en als je rode peper gebruikt, verwijder je de zaadlijsten en snij je het in dunne ringetjes. Doe de ui en de rode peper (of gemalen chili) bij de komkommer.
Voeg de azijn, het water, suiker en de citroensap toe. De komkommer moet nu net onder 'water' staan (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water toe). Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper.
Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot of afgesloten bak en zet dit minimaal 1 nachtje in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en de suiker oplost.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.