75gramkleine pasta (zoals acini di pepe, orzo of ditalini)
100gramspinazie(grof gesneden en zonder steeltjes)
olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
We beginnen met met maken van de gehaktballen. Doe alle ingrediënten in een ruime kom, voeg naar smaak peper en zout toe en rol hier kleine soepballetjes van.
Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom gaar. Schep ze uit de pan en zet apart.
Ondertussen snipper je de ui, snij je de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne reepjes.
Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, wortel en bleekselderij even aan.
Pers de knoflookteen uit in de pan, bak even mee en voeg dan de kippenbouillon toe samen met wat peper en zout naar smaak.
Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze op middelhoog vuur in 5-8 minuten gaar, afhankelijk van het soort pasta dat je gebruikt.
Voeg daarna de spinazie toe en kook de soep nog 2 minuten door. Doe de gehaktballetjes erbij en breng de soep eventueel verder op smaak.
Schep de soep in diepe borden of kommen en serveer met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak eroverheen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.