Ga terug
+ servings
Coleslaw

Coleslaw

Amerikaanse coleslaw recept: zo maak je zelf de allerlekkerste. Met rode kool, witte kool, rozijnen en gehakte pecannoten. Aanrader!
4.60 van 25 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 personen als bijgerecht

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de salade
  • 300 gram witte kool (gesneden)
  • 300 gram rode kool (gesneden)
  • 150 gram wortel (geraspt of julienne gesneden)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pecannoten (ongezouten)
Voor de dressing
  • 100 gram mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel mosterd
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de witte kool, rode kool, wortel en rozijnen in een ruime kom.
  • Hak de pecannoten grof en voeg deze toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe dit bij de groenten en schep om. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Het lekkerste is om de coleslaw minimaal 1-2 uur van tevoren te maken zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt de coleslaw afgedekt in de koelkast enkele dagen bewaren.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 236kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 3g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.