Ga terug
+ servings
Rucola pesto amandelen

Rucola pesto met amandelen

Recept voor een heerlijke rucola pesto met amandelen. Een frisse, smaakvolle pesto met een beetje pit. Makkelijk om te maken!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 30 gram amandelen (blanke, ongezouten)
  • 30 gram rucola
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 90 ml olijfolie
  • zwarte peper, paar druppels citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rooster de amandelen even kort in een pannetje tot ze licht verkleuren. Laat dan even afkoelen.
  • Doe de rucola in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, amandelen, knoflook en olijfolie toe. Mix het geheel tot een mooie pesto. Je kunt het zo fijn/grof malen als je lekker vindt.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat versgemalen zwarte peper en/of citroensap toe. Even mengen en klaar!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1135kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 21g | Vetten: 116g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.