Begin met het ontvellen van de Roma tomaten (hoe je tomaten ontveld kun je trouwens hier lezen). Snij de ontvelde tomaten in grove blokjes. Snij ook de sjalot en de knoflook fijn.
Doe wat olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de knoflook en sjalot even aan. Voeg de theelepel suiker toe en meng dit goed door elkaar.
Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak dit geheel voor een minuutje of 2 even aan.
Doe het bouillonblokje, 500 ml water, 1 theelepel oregano, 1 theelepel paprika poeder en een snufje witte peper erbij. Laat dit voor ca. 15 minuten rustig pruttelen.
Maak ondertussen de gehaktballetjes. Meng het gehakt met 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder en een beetje peper en zout naar smaak. Draai hier soepballetjes van.
Als de soep 15 minuten heeft opgestaan, pureer je het geheel met een staafmixer tot een mooie egale soep.
Voeg de soepballetjes aan de gepureerde soep toe en breng eventueel nog op smaak met een beetje peper, zout of eventueel een klein scheutje sojasaus (vind ik zelf een erg lekkere smaakmaker).
Laat de soep nog een minuut of 15 lekker pruttelen met de balletjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.