Ga terug
+ servings
Cruffins met kaneel

Cruffins met kaneel

Makkelijk recept voor heerlijke cruffins met een vulling van kaneel en kardemom. Hiermee wil jij zeker weten wakker gemaakt worden.
4.38 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 75 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 eidooier (+ eventueel een scheutje melk)
Poedersuiker ter decoratie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
    • Meng de roomboter met de basterdsuiker, kaneel en kardemom tot een smeerbaar mengsel.
    • Haal het croissantdeeg uit het blik. Snij in 3 plakken en knijp de diagonale (croissant) lijnen dicht met je vingers.
    • Besmeer een plak deeg met het botermengsel, rol de plak in de lengte tot een lange rol. Snij met een scherp mes de rol doormidden over de lengte zodat je 2 lange slierten krijgt. Herhaal met de andere plakken.
    • Rol de zes slierten elk afzonderlijk op tot mooie kunstige 'bolletjes' (zoals je op de foto ziet) en leg ze in de ingevette muffinvorm.
    • Kluts de eidooier samen met een scheutje melk en bestrijk hiermee de cruffins.
    • Bak ze nu goudbruin in ca. 12-15 minuten in de oven en bestrooi ze daarna naar smaak met wat poedersuiker. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 238kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 4g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 10g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.