Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng de roomboter met de basterdsuiker, kaneel en kardemom tot een smeerbaar mengsel.
Haal het croissantdeeg uit het blik. Snij in 3 plakken en knijp de diagonale (croissant) lijnen dicht met je vingers.
Besmeer een plak deeg met het botermengsel, rol de plak in de lengte tot een lange rol. Snij met een scherp mes de rol doormidden over de lengte zodat je 2 lange slierten krijgt. Herhaal met de andere plakken.
Rol de zes slierten elk afzonderlijk op tot mooie kunstige 'bolletjes' (zoals je op de foto ziet) en leg ze in de ingevette muffinvorm.
Kluts de eidooier samen met een scheutje melk en bestrijk hiermee de cruffins.
Bak ze nu goudbruin in ca. 12-15 minuten in de oven en bestrooi ze daarna naar smaak met wat poedersuiker. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.