Ga terug
+ servings
Boursin broodjes

Boursin broodjes

Fluffy, hartige rolls met een vulling van Boursin en kaas. Deze Boursin broodjes zijn echt heerlijk voor bij de brunch of een kom soep.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rijzen: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 15 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het deeg:
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 200 gram melk (volle - lauwwarm)
  • 25 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 1 ei (middel - kamertemperatuur)
  • 1 eidooier (middel - kamertemperatuur)
  • 75 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • ½ theelepel zout
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
Voor de vulling:
  • 1 kuipje Boursin zacht en romig (125 gram)
  • 50 gram jong belegen kaas (geraspt)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de melk, gist en suiker en laat een paar minuten staan tot het iets gaat schuimen.
  • Voeg dan de bloem, eieren, roomboter, zout, Parmezaanse kaas en kruiden toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Dek het deeg af en laat op een warme plek 1 uur rijzen of tot in volume verdubbeld.
  • Rol het deeg uit tot een grote lap van ca. 40 bij 20 centimeter.
  • Besmeer het deeg met de Boursin en verdeel de gerapste kaas erover.
  • Rol het deeg op tot een grote rol en snij het dan in plakken van 3-5 cm dik.
  • Verdeel de plakken deeg met de snijkant naar onder over een ingevette ovenschaal. Laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de Boursin broodjes 20-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 187kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.