Boursin broodjes
Fluffy, hartige rolls met een vulling van Boursin en kaas. Deze Boursin broodjes zijn echt heerlijk voor bij de brunch of een kom soep.
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Rijzen: 1 uur uur 30 minuten minuten Totale tijd: 2 uur uur 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor het deeg:
1 zakje gedroogde gist 200 gram melk (volle - lauwwarm) 25 gram suiker 500 gram bloem 1 ei (middel - kamertemperatuur) 1 eidooier (middel - kamertemperatuur) 75 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur) ½ theelepel zout 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 2 eetlepels Italiaanse kruiden Voor de vulling:
1 kuipje Boursin zacht en romig (125 gram) 50 gram jong belegen kaas (geraspt)
Meng de melk, gist en suiker en laat een paar minuten staan tot het iets gaat schuimen.
Voeg dan de bloem, eieren, roomboter, zout, Parmezaanse kaas en kruiden toe en kneed tot een soepel deeg.
Dek het deeg af en laat op een warme plek 1 uur rijzen of tot in volume verdubbeld.
Rol het deeg uit tot een grote lap van ca. 40 bij 20 centimeter.
Besmeer het deeg met de Boursin en verdeel de gerapste kaas erover.
Rol het deeg op tot een grote rol en snij het dan in plakken van 3-5 cm dik.
Verdeel de plakken deeg met de snijkant naar onder over een ingevette ovenschaal. Laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Bak de Boursin broodjes 20-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
Calorieën: 187 kcal | Koolhydraten: 28 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 6 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.