Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Doe de boter, beide soorten basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een grote kom en mix met een hand- of stamixer.
Voeg het ei toe en vervolgens het meel en de baking soda. Meng goed door elkaar tot een compacte bol deeg.
Meng de chocolade in stukjes en de grof gehakte paaseitjes door het deeg.
Neem een stuk deeg ter grootte van een walnoot, maak er een balletje van en druk plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ook een ijsschep gebruiken. Leg de koekjes ruim uit elkaar, bak eventueel in 2 delen af.
Laat de koekjes 1 uur opstijven in de koelkast.
Bak de koekjes 12 minuten in de oven. Zodra de randjes lichtbruin zijn, zijn ze klaar en is de binnenkant nog lekker chewy.
Druk er ter decoratie nog wat extra paaseitjes in wanneer de koekjes nog warm zijn. Laat verder afkoelen, als dat lukt, en aanvallen maar!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.