Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte en vet de springvorm in. Zet eventueel alvast een bakje water onderin de oven om te voorkomen dat de cheesecake straks inscheurt.
Verkruimel de biscuits en smelt de roomboter.
Schep de gesmolten roomboter door de verkruimelde biscuits en schep dit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan en bedek zowel de bodem als de zijkanten ermee.
Klop de roomkaas kort luchtig evt. met een (hand)mixer. Voeg dan de suiker, vanille extract, witte chocolade en maizena 1 voor 1 toe en klop tussendoor alles even kort door elkaar met de handmixer.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren en de dooier toe. Klop tussendoor alles even kort door elkaar met de handmixer.
Tot slot schep je de gepureerde mango erdoorheen en daarna de pulp van de passievruchten.
Giet het beslag op de bodem en zet het geheel in de oven voor ongeveer 50-55 minuten tot de cheesecake gaar is.
Daarna zet je de oven uit, laat de deur dicht (!) en laat je de cheesecake nog minimaal 1 uur of een nacht in de oven staan.
Haal hem eruit en laat de cheesecake minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart voor je hem gaat serveren door de slagroom op te kloppen met de suiker. Verdeel dit over de bovenkant en garneer met plakjes mango, pulp van de passievrucht en witte chocolade vlokken. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.