Ga terug
+ servings
Courgette paprikasoep

Courgette paprikasoep

Makkelijk recept voor een heerlijke courgette paprikasoep met gegrilde groenten. Deze vega(n) soep is echt een aanrader!
4.70 van 13 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 courgettes (in plakken)
  • 1 ui (in parten)
  • 2 tenen knoflook (ontveld)
  • 1 aardappel (geschild - in blokjes)
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • olijfolie, peper en zout
(Plantaardige) kookroom naar smaak

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verhit de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
    • Leg de paprika op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Zet de paprika in de oven voor 10 minuten.
    • Haal daarna de paprika van de bakplaat en doe deze in een plastic zak of een bak welke je afsluit met huishoudfolie en een deksel.
    • Verdeel dan de courgette, ui, knoflook en aardappel over de bakplaat en verdeel daar ook een klein beetje olijfolie, peper, zout en de oregano overheen.
    • Grill de groenten nu 15 minuten in de oven.
    • Haal de gegrilde groenten uit de oven en doe in een ruime pan.
    • Ontvel de paprika en voeg deze toe samen met de bouillon.
    • Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
    • Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg naar smaak wat (plantaardige) kookroom toe en breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 73kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.