Verhit de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Leg de paprika op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Zet de paprika in de oven voor 10 minuten.
Haal daarna de paprika van de bakplaat en doe deze in een plastic zak of een bak welke je afsluit met huishoudfolie en een deksel.
Verdeel dan de courgette, ui, knoflook en aardappel over de bakplaat en verdeel daar ook een klein beetje olijfolie, peper, zout en de oregano overheen.
Grill de groenten nu 15 minuten in de oven.
Haal de gegrilde groenten uit de oven en doe in een ruime pan.
Ontvel de paprika en voeg deze toe samen met de bouillon.
Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg naar smaak wat (plantaardige) kookroom toe en breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.