Meng de bloem met de griesmeel, de gist en voeg het zout toe.
Meng dan de melk met het water en voeg beetje bij beetje toe aan de bloem.
Je moet een samenhangend deeg krijgen dat een beetje plakkerig aanvoelt.
Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een keukenmachine tot het zacht en soepel is.
Laat het afgedekt op een warmte plaats 1 uur rijzen.
Maak ondertussen de vulling door het gehakt met de kruiden in de olijfolie bruin te bakken (rul).
Voeg de ui, paprika en wortel toe aan het gehakt. Bak dit even mee tot de groenten zachter zijn. Laat de vulling vervolgens afkoelen.
Verdeel het deeg na het rijzen in ongeveer 20-25 gelijke bolletjes.
Druk met je handen een bolletje plat tot een cirkel van ongeveer een half centimeter dik.
Schep wat van de vulling in het midden van de cirkel.
Vouw de randen naar het midden en knijp goed samen zodat het deeg zich sluit als een bolletje.
Draai dit bolletje om en druk weer voorzichtig uit tot een cirkel van 1 centimeter dik.
Werk zo alle bolletjes af en laat ze afgedekt nog een kwartier rusten.
Verhit een Marokkaanse gietijzeren pan of een goede koekenpan op hoog vuur tot hij heet is.
Zet het vuur lager en leg er een paar batbots in. Bak de ene zijde een paar minuten en draai hem om.
Bak de andere zijde ook een paar minuten en draai weer om. Bak nog even kort tot ze goudbruine plekken hebben en van binnen mooi gaar zijn. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.