Ga terug
+ servings
Zalmpannetje

Gebakken zalm in romige saus

Gebakken zalm in romige saus van mosterd en dille. Een makkelijk recept voor een snelle maaltijd of een avondje tafelen.
4.31 van 33 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram zalmfilet
  • 200 ml kookroom
  • 6 eetlepels Yildriz Noorse mosterd dille
  • olijfolie, peper en zout
Ter garnering: citroen, bosui en wat verse dille naar smaak

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de zalm in 2 grote stukken of in mooie repen van ca. 2 centimeter dik.
    • Bestrooi de zalm met peper en zout naar smaak.
    • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de zalm rondom gaar.
    • Schep de zalm uit de pan. Giet de kookroom en de Noorse mosterd dille saus in dezelfde pan (niet schoonmaken: smaak!) erbij.
    • Roer dit door elkaar en laat het iets inkoken of voeg eventueel een maïzenapapje (= 1 eetlepel water en 1 eetlepel maïzena) toe om de saus iets in te dikken.
    • Doe de zalm bij de saus en garneer naar wens met wat verse citroen, bosui ringetjes en/of dille. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Voldoende voor 2 personen als maaltijd en snij de zalm dan gerust gewoon in 2 stukken i.p.v. reepjes. Reken 4 personen als je het als onderdeel van een avondje gourmetten serveert. Snij voor het laatste de zalm in repen.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 444kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 42g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 7g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.