Pureer de aardbeien samen met de basterdsuiker en het citroensap glad met een staafmixer.
Verwarm dit in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en meng dit erdoor. Laat iets afkoelen.
Klop de slagroom ondertussen stijf.
Schep de slagroom door het (iets afgekoelde) aardbeien mengsel.
Verdeel dit mengsel over een puddingvorm naar wens (vet deze eventueel iets in met een beetje olie of bakspray) en laat de aardbeien bavarois een nacht opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Proef het aardbeienmengsel even nadat je het gepureerd hebt. Zijn je aardbeien lekker zoet van zichzelf dan is 50 gram witte basterdsuiker voldoende. Zijn ze (nog) niet zo smaakvol, dan kun je iets extra suiker naar smaak toevoegen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.