Ga terug
+ servings
Aardbeien bavarois

Aardbeien bavarois

Aardbeien bavarois. Een heerlijke bavarois van aardbeien. Zacht zoet, fris, romig en ontzettend lekker! Deze moet je geproefd hebben.
4.78 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven koelkast: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 20 minuten
Hoeveelheid: 8 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 gram aardbeien
  • 50 gram witte basterdsuiker*
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram slagroom

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Pureer de aardbeien samen met de basterdsuiker en het citroensap glad met een staafmixer.
  • Verwarm dit in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en meng dit erdoor. Laat iets afkoelen.
  • Klop de slagroom ondertussen stijf.
  • Schep de slagroom door het (iets afgekoelde) aardbeien mengsel.
  • Verdeel dit mengsel over een puddingvorm naar wens (vet deze eventueel iets in met een beetje olie of bakspray) en laat de aardbeien bavarois een nacht opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Proef het aardbeienmengsel even nadat je het gepureerd hebt. Zijn je aardbeien lekker zoet van zichzelf dan is 50 gram witte basterdsuiker voldoende. Zijn ze (nog) niet zo smaakvol, dan kun je iets extra suiker naar smaak toevoegen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 277kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 1g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.