Ga terug
+ servings
Ovenschotel met bloemkool

Ovenschotel met bloemkool

Een makkelijke ovenschotel met bloemkool, gehakt en romige aardappelpuree. Lekker op smaak gebracht met kerrie. Een aanrader!
4.48 van 70 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappels (iets kruimig)
  • 500 gram bloemkool (in kleine roosjes gesneden)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 ml melk (+ een scheutje extra)
  • 1 ei (middel)
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 75 gram geraspte kaas
  • olie, nootmuskaat, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de aardappels en snij ze in blokjes.
  • Zet een ruime pan met water en een snuf zout op het vuur en kook hierin de aardappels beetgaar.
  • Zet nog een ruime pan met water en een snuf zout op het vuur en kook hierin de bloemkool beetgaar.
  • Ondertussen snipper je het uitje en snij je de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot het lekker begint te ruiken.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul terwijl je het op smaak brengt met een eetlepel kerriepoeder en een eetlepel gerookte paprikapoeder.
  • Als de bloemkool beetgaar is, giet je dit af en voeg je het toe bij het gehakt. Schep om zodat ook de bloemkool lekker gekruid is en breng verder op smaak met peper en zout. Bak de bloemkool even kort mee.
  • Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze fijn tot een puree of gebruik hiervoor een pureeknijper. Meng 50 gram crème fraîche, een scheutje melk en naar smaak peper, zout en nootmuskaat door de aardappelpuree.
  • Maak het roommengsel door 150 gram crème fraîche, 100 ml melk, 1 ei, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 1 theelepel uienpoeder te mengen en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verdeel het gehakt met de bloemkool over de bodem van een ruime ovenschaal, verdeel hierover het roommengsel en verdeel de aardappelpuree daaroverheen. Strooi de geraspte kaas erover.
  • Zet de ovenschaal met bloemkool voor ca. 30-45 minuten in de oven tot de aardappelpuree licht goudbruin is en eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 787kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwitten: 37g | Vetten: 41g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.