Verwarm in een ruime koekenpan een klein beetje boter en fruit de ui en knoflook even aan. Doe het gehakt erbij en rul bruin. Als het gehakt bijna gaar is, doe je de taco kruidenmix erbij. Zet laag en bak het gehakt gaar.
Ondertussen zorg je dat je de tortilla's klaar maakt, dit kan in de magnetron, oven of in de koekenpan (of zie verpakking).
Als de tortilla's en het gehakt klaar zijn, ga je de crunchwraps maken. Een klusje waarbij een paar extra handen en wat snelheid handig is.
Leg op een tortilla op een bord en doe in het midden van de tortilla 2 of 3 flinke eetlepels gehakt, hierover de cheddar kaas, tortilla chips (beetje verkruimelen), dotjes zure room, sla en de tomaat. Vouw de linkerkant naar binnen en dan de rechterkant waar je eerst een beetje zure room op doet (blijft het een beetje plakken). Nu een beetje zure room op de bovenkant en onderkant en ook weer dichtvouwen tot je een rechthoekig pakketje hebt.
Herhaal met alle tortilla's en als je een paar extra handen hebt (of een super multitasker bent), doe ondertussen de tortilla pakketjes in een koekenpan. Even kort aanbakken met een klein beetje boter aan beide kanten (dan smelt de kaas beter en wordt de tortilla nog een beetje 'crunchy' van).
Serveer met wat sla en cherrytomaatjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.