Penne alla vodka
Een heerlijke vega pasta, mega romig en bomvol smaak. Penne alla vodka is een fantastisch recept uit het kookboek Half Baked Harvest.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
30 gram gezouten roomboter 1 teen knoflook ½ theelepel chilivlokken 50 ml wodka 400 gram tomatenblokjes 30 gram zongedroogde tomaten op olie 100 ml slagroom 250 gram penne 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt + extra) rucola zout en peper
Verwarm een pan en smelt de boter, bak de knoflook en chilivlokken ca. 5 minuten op middelhoog tot laag vuur aan.
Voeg de wodka toe en breng het aan de kook. Laat 2-3 minuten voor een derde inkoken.
Voeg dan de tomatenblokjes, zongedroogde tomaten en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus 10-15 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de saus even grof met een staafmixer of in een blender. Meng de room door de saus.
Schep de saus terug in de pan en meng met de pasta en Parmezaanse kaas.
Serveer met verse rucola en extra Parmezaanse kaas.
Calorieën: 431 kcal | Koolhydraten: 50 g | Eiwitten: 12 g | Vetten: 18 g | Verzadigd vet: 11 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.