Ga terug
+ servings
Penne alla vodka

Penne alla vodka

Een heerlijke vega pasta, mega romig en bomvol smaak. Penne alla vodka is een fantastisch recept uit het kookboek Half Baked Harvest.
4.54 van 13 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 30 gram gezouten roomboter
  • 1 teen knoflook
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 50 ml wodka
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 30 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 100 ml slagroom
  • 250 gram penne
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt + extra)
  • rucola
  • zout en peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm een pan en smelt de boter, bak de knoflook en chilivlokken ca. 5 minuten op middelhoog tot laag vuur aan.
  • Voeg de wodka toe en breng het aan de kook. Laat 2-3 minuten voor een derde inkoken.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, zongedroogde tomaten en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus 10-15 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pureer de saus even grof met een staafmixer of in een blender. Meng de room door de saus.
  • Schep de saus terug in de pan en meng met de pasta en Parmezaanse kaas.
  • Serveer met verse rucola en extra Parmezaanse kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 431kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 12g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.