We beginnen met het maken van het wafelbeslag. Verwarm alvast je wafelijzer voor.
Meng eerst de droge ingrediënten in een kom voor de wafels. Splits de eieren en doe de eidooiers en de overige natte ingrediënten in een aparte kom. Klop het eiwit van de gesplitste eieren apart stijf.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en schep daar voorzichtig het eiwit door.
Vet het wafelijzer in en bak de wafels in enkele minuten goudbruin.
Doe alle ingrediënten voor de kip, als ook de stukjes kip, in een kom en meng door elkaar.
Verhit ruim olie in een pan zodat je een bodempje van ca. 1 centimeter olie in de pan hebt. Bak hierin de stukjes kip aan beide kanten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Ondertussen maak je de honingsaus door alle ingrediënten hiervoor in een steelpannetje te doen en voorzichtig te verwarmen zodat de honing wat vloeibaarder is geworden.
Ondertussen maak je ook het yoghurtsausje door hiervoor alle ingrediënten te mengen (breng op smaak met peper en zout). Van de citroen gebruik je alleen de rasp en 1 theelepel van het sap.
Als alle stukjes van de kip gebakken zijn, schep je ze door het honingsausje en leg je ze op de wafels. Serveer met het yoghurtsausje en eventueel een salade naar smaak.
handig om te weten:
Hiermee maak je zo'n 10-12 wafels met krokante kip. Reken er 2 tot 3 per persoon.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.