Thaise pompoensoep
Smaakvolle Thaise pompoensoep met kokosmelk. Makkelijk om te maken en rijk van smaak door kruiden en rode curry pasta. Een lekker soepje!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 ui 2 tenen knoflook 1 theelepel gember (geraspt) ½ theelepel chilipoeder 2 theelepels korianderpoeder 1 eetlepel rode currypasta 1 kilo pompoen (evt. geschild - in blokjes gesneden) 1 blik kokosmelk (400 ml) Extra: naanbrood, limoen, koriander, extra kokosmelk
Verwarm wat olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, gember, kruiden en currypasta een paar minuutjes aan tot het begint te geuren.
Voeg de blokjes pompoen toe en bak even mee.
Voeg de kokosmelk toe en 400 ml water (je kunt het blik van de kokosmelk gebruiken). Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Garneer optioneel met limoensap, verse koriander en wat extra kokosmelk. Lekker met vers naanbrood .
Calorieën: 264 kcal | Koolhydraten: 25 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 17 g | Verzadigd vet: 17 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.