Ga terug
+ servings
Snelle Turkse Pizza

Snelle Turkse pizza

Het recept voor een lekkere, snelle Turkse Pizza gemaakt van wraps, goed gekruid gehakt en groenten. Makkelijk, snel klaar en heel lekker!
3.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 400 gram half rund/ half lams gehakt
  • 2-3 theelepels köfte kruiden
  • 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
  • 4 stuks Libanees brood (of tortilla's)
  • 200 gram ijsbergsla (gesneden )
  • knoflooksaus
  • olijfolie
  • optioneel: sambal

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • We beginnen met het snijden van de groenten waarmee we de Turkse pizza straks gaan vullen. De tomaten in kleine blokjes, komkommer in plakjes en rode ui in ringen.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gesnipperde uitje even aan.
  • Voeg dan het gehakt toe en rul dit. Kruid het gehakt tijdens het rullen met 2 theelepels köfte kruiden, peper & zout.
  • Als het gehakt bijna gaar en bruin is, voeg je het blikje tomatenpuree toe. Even goed doorroeren en als het gehakt mooi bruin is proef je of deze op smaak is. Je wilt namelijk een lekker kruidig gehakt mengsel. Naar eigen smaak kun je nu nog wat extra köfte kruiden en/of peper & zout toevoegen. Zet het vuur uit als je alles goed gemengd hebt en het gehakt klaar is.
  • Bevochtig het Libanese brood een beetje (als je tortilla's gebruikt kun je dit overslaan). Besmeer een deel van het gehakt mengsel over de volledige bovenkant van het Libanees brood of de tortilla's.
  • Plaats deze in de oven voor ongeveer 2-4 minuten zodat ze licht knapperig worden, maar je ze ook makkelijk kunt oprollen. Hier moet je trouwens echt even bij blijven; het gaat namelijk best snel en je wilt natuurlijk geen keiharde tortilla of Libanees brood. Goed in de gaten houden dus!
  • Als je de tortilla of het Libanese brood uit de oven hebt gehaald, kun je hem beleggen met wat tomaat, komkommer, rode ui, ijsbergsla en wat knoflooksaus en/of (optioneel) een heel klein beetje sambal. Rol ze dicht als een wrap en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 660kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 40g | Vetten: 41g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.