Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, suiker, cacaopoeder, Buijsman of espressopoeder, bakpoeder en de baking soda.
Mix dit door elkaar en schenk al mixend de melk erbij, 1 voor 1 de eieren, zonnebloemolie en het vanille extract tot een glad beslag. Mix tot slot de stukjes chocolade erdoor.
Giet de helft van het beslag in een ingevette springvorm. Als je twee springvormen hebt, verdeel je het gelijk over beide vormen.
Bak de cake(s) in ca. 40 minuten gaar. Laat op z'n kop afkoelen, haal uit de springvorm. Als je maar een springvorm hebt, bak je nu het andere deel van het beslag.
Maak vervolgens de botercrème. Smelt als eerste de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop vervolgens de boter, poedersuiker en vanille-extract met een hand- of stamixer tot een luchtige witte botercrème. Dit duurt ca. 10 minuten.
Klop hier de afgekoelde en gesmolten witte chocolade doorheen. Verdeel een laag van de botercrème over de bovenkant van een van de taart helften. Verdeel wat aardbeien erover. Zet hierop de andere taart helft en decoreer met de rest van de botercrème en aardbeien bovenop. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.