Meng de melk met de gist en een halve eetlepel van de suiker in de beslagkom en laat even staan tot het gaat schuimen.
Als het gistmengsel is gaan schuimen, voeg je de bloem toe en de suiker. Kneed hiervan een mooi deeg terwijl je het ei en de eidooier er een voor een bij doet. Voeg ook de roomboter toe en tot slot het zout en vanille extract.
Dek het deeg af en laat nu 1 uur rijzen of tot in hoeveelheid verdubbeld.
Stort het deeg daarna op het aanrecht. Kneed de parelsuiker erdoor en verdeel in 10 stukjes. Laat nu nog een half uur afgedekt met huishoudfolie rijzen.
Verwarm het wafelijzer voor en vet deze in. Bak de wafels in een paar minuten goudbruin en luchtig in het wafelijzer. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.