Ga terug
+ servings
Enchiladas met gehakt

Enchiladas met gehakt

Makkelijk recept voor de LEKKERSTE Mexicaanse enchiladas met gehakt uit oven. Heerlijk vol van smaak en binnen 30 minuten op tafel.
4.63 van 48 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel oregano (+ 1 theelepel)
  • 3 theelepels komijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 paprika's (in blokjes)
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel piment
  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram mais
  • 6 tortilla wraps
  • 150 gram geraspte kaas ((jong) belegen, cheddar (ook lekker: een mix van beide))
  • olie, peper en zout
  • bosui ter garnering (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de tomatenblokjes in een steelpan. Voeg daar vervolgens aan toe: 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 eetlepel suiker, ½ eetlepel oregano, 1 theelepel komijn, 1 theelepel uienpoeder en peper & zout naar smaak. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Verwarm in een koekenpan een beetje olie of boter en fruit de ui samen met de overige 2 teentjes fijngesneden knoflook en de paprikablokjes.
  • Voeg de volgende kruiden toe en bak even mee: 2 theelepels komijn, 2 theelepels cacaopoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, ½ theelepel piment en 1 theelepel oregano.
  • Dan voeg je het gehakt toe en rul deze bruin. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng op het laatst de mais erdoor.
  • Verdeel een beetje van het gehaktmengsel op een wrap, verdeel er wat geraspte kaas over en rol op. Herhaal met de rest van de wraps.
  • Verdeel 2/3 van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg de opgerolde wraps erop.
  • Tot slot verdeel je nog wat tomatensaus over de bovenkant en de geraspte kaas.
  • Zet het geheel in de oven voor ca. 10 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Garneer optioneel met bosui. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 508kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 42g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.