Ga terug
+ servings
Gevulde paprika

Gevulde paprika met gehakt

Dit is zo'n lekker gerecht! Gevulde paprika met gehakt is makkelijk om te maken én heerlijk van smaak. Ideale maaltijd voor het hele gezin.
4.54 van 32 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 paprika's
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 300 gram gehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 100 gram mais
  • geraspte kaas
  • zure room
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de bovenkant van de paprika's eraf en haal de zaadlijsten eruit. Smeer ze in met olie en wat peper en zout. Zet ondersteboven voor 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de gehaktvulling.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt toe met de kruiden.
  • Rul het gehakt gaar. Als het bijna gaar is, voeg je de mais toe.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde paprika's. Verdeel er wat geraspte kaas over en zet voor 15 minuten in de oven.
  • Serveer de gevulde paprika's met een beetje zure room, lekker met wat rijst erbij.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 287kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 16g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.