Ga terug
+ servings
banoffee toetje

Banoffee toetje

Makkelijk recept voor een heerlijk banoffee toetje in glaasjes. Banaan, caramel, romige vulling en knapperige koekjes. Een klassieke combi!
4.55 van 11 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram biscuits
  • 200 gram slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 150 gram roomkaas
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 bananen (in dunne plakjes)
  • 200 gram karamel

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verkruimel de biscuitjes en verdeel 3/4 over de bodem van de glaasjes.
  • Klop de slagroom stijf met een zakje klopfix.
  • Klop de roomkaas even los, voeg de geklopte slagroom, basterdsuiker, citroensap en vanille extract toe en klop dit luchtig en stevig.
  • Verdeel 1/3 van het mengsel over de bodem van koekjes.
  • Verdeel daarop een laag bananen in plakjes.
  • Daarboven komt een laagje karamel, 1/3 van de slagroom, de rest van de koekkruimels, laag banaan in plakjes, karamel en op de top verdeel je het laatste 1/3 deel van de slagroom. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Serveer direct of bewaar in de koelkast. De koekkruimels kunnen dan wel wat zachter worden.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 413kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 5g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.